WK, voetbal, kwartfinale, kijken, kroeg, café, doetinchem

WK voetbal: kwartfinale tegen Argentinië

7 december 2022

Het Nederlands elftal speelt vrijdag 9 december de kwartfinale tegen Argentinië op het WK voetbal. Inzet: een plek in de halve finale. De afgelopen wedstrijden van het Nederlands elftal zorgden al voor een heerlijke sfeer in het wielercafé. Vrijdag wordt ‘We can come an end’ een echte Britse kroeg.

Will Grigg’s on fire

We gaan vrijdag al vroeg beginnen. Als ware het een hoogmis beginnen we met een lied. Een echte kraker, met meezingpotentie. Ook voor de minder getrainde kelen.
De spanning loopt de dagen voor de kwartfinale bij velen al op. Om een beetje te ontspannen heeft een goede kroeg een eigen lied. Wij hebben die gevonden in Freed from desire van Gala Rizzatto. Tijdens het EK van 2016 in Frankrijk was het de anthem van de Noord-Ierse supporters, maar wel in een aangepaste versie: Will Grigg ’s on fire.

Onze helden toezingen

Zo’n aangepaste versie zal vrijdag ook klinken. Het liedje van Gala met een eigen tekst over een speler die het predicaat ‘held van het wielercafé’ verdient. Een speler? Het mag ook de coach zijn.
De huidige helden van het wielercafé zijn Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Jelle Nijdam. Om daar tussen te mogen staan moet je wel Van Gaal heten. Of Dumfries. Of Noppert.

Kwartfinale begint om 20 uur

Om alvast in de stemming te komen kun je lekker op tijd komen. Maar om 20.00 uur begint de wedstrijd. Dan volgen we geconcentreerd de verrichtingen van ‘Oranje’. Krijgt Messi een vaste mandekker? Gaan we vol op de aanval? Wordt het een kaartenfestival? Vliegen de doelpunten om de oren? En penalties, ja of nee? Maar een ding is zeker We can come an end.
Voor het eerste fluitsignaal klinkt kun je nog meedoen met de pool. Heel eenvoudig: wat wordt de uitslag. De prijs is een biertje uit de rijkgevulde assortiment (of iets anders te eten of drinken).
Tenslotte: je hoeft niet in oranje te komen (echt niet nodig). Aanmelden hoeft ook niet.

En voor de hongerigen onder ons is er altijd wel wat te eten, ook nu de wedstrijden niet meer rond etenstijd worden gespeeld.« Terug naar nieuws