veldrijden, wk, joris nieuwenhuis

WK veldrijden, volg de matadoren in het wielercafé

3 februari 2023

Is Mathieu van der Poel favoriet voor de WK-titel veldrijden? Of Wout van Aert? Zondag 5 februari betwisten de twee matadoren op een postzegel in Hoogerheide de wereldtitel cyclocross.

Mathieu of Wout?

Het parcours zou in het voordeel van Matje moeten zijn want zijn vader, Adri, heeft het parcours uitgetekend in het Nederlandse Mekka van de fietscross (check het zelf, via het go-pro-filmpje van Tibor del Grosso). Maar, zo op de grens van België, hoeft Wout niet bang te zijn een uitwedstrijd te rijden. Op wielerflits lees je alle voorbeschouwingen.

Joris in de kijker

Maar onze aandacht gaat ook uit naar de held van de Achterhoek, Joris Nieuwenhuis. Hij verkeert in een goede vorm, maar is realistisch genoeg om zich geen kanshebber te noemen. “Ik ga mijn best doen om in de kijker te rijden,” klonk het bescheiden uit de mond van de Zelhemmer.

Kwaremont met bruin fruit

Spektakel verzekerd dus op zondag. De wedstrijd begint op 15.00 en is volledig te volgen in het wielercafé onder het genot van een Kwaremont en een portie bruin fruit.

Fem of Puck?

De dag ervoor verrijden de vrouwen het Wereldkampioenschap veldrijden. Of het Wilhelmus gaat klinken is niet een vraag. Veeleer is de vraag voor wie. Fem van Empel of Puck Pieterse. Of weten Alvarado, Vos of Worst nog te verrassen. De sterkste niet-Nederlandse is de Italiaanse Silvia Persico. Zou toch eens leuk zijn.« Terug naar nieuws