Waterloo, fietsen op de langste dag

1 februari 2024

Op de langste dag is er genoeg daglicht om een lang stuk te fietsen. In fietsland zijn er dan uitdagingen genoeg. Vanuit het wielercafé is de uitdaging om je valkuil onder ogen te zien: Waterloo.

Waterloo is best ver

De afstand is 230 km, best ver maar het is te doen als je je goed voorbereid. Lees je goed in, oefen je in zitvlees en vertroetel je fiets.
We fietsen dus op vrijdag 21 juni naar Waterloo, een bekende plaats vlak onder Brussel, bekend van ‘de slag bij …’ waar Napoleon Bonaparte zijn hoofd moest buigen, zowel voor de internationale machten, maar ook voor zijn eigen volk.

ABBA en Joost

Het jaar 2024 is de vijftigjarige verjaardag van het liedje ‘Waterloo’ van ABBA, de winnaar van het EurovisieSongfestival in 1974 dus.
Dat het songfestival 50 jaar later voor ons land zo treurig is verlopen maakt het tevens een overwinningstocht voor Europapa. Hup Joost.

Vervoer terug

Het mooie van deze tocht is: we uit Waterloo. Normaalgesproken dus de wind in de rug. We gaan donderdag met een bus(je) naar het vertrekpunt: de Leeuw van Waterloo (Butte de Lion). De volgende dag (vrijdag) fietsen naar een glorieuze ontvangst. We hoeven niet terug te fietsen.

Aanmelden

Meld je aan om deel te nemen. Je draagt dan (financieel) bij aan met name het vervoer en de overnachting. Aanmelden doe je via een mail naar het wielercafé« Terug naar nieuws