Waterloo, fietsen op de langste dag

1 februari 2024

Op de langste dag is er genoeg daglicht om een lang stuk te fietsen. In fietsland zijn er dan uitdagingen genoeg. Vanuit het wielercafé is de uitdaging om je valkuil onder ogen te zien: Waterloo.

Waterloo is best ver

De afstand is 230 km, best ver maar het is te doen als je je goed voorbereid. Lees je goed in, oefen je in zitvlees en vertroetel je fiets.
We fietsen dus op vrijdag 21 juni naar Waterloo, een bekende plaats vlak onder Brussel, bekend van ‘de slag om’ waar Napoleon Bonaparte zijn hoofd moest buigen, zowel voor de internationale machten, maar ook voor zijn eigen volk.

ABBA

Het jaar 2024 is de vijftigjarige verjaardag van het liedje ‘Waterloo’ van ABBA, de winnaar van het EurovisieSongfestival in 1974 dus. We gaan dus niet alleen fietsen maar ook het nummer herbeleven. Daarover later meer.

Vervoer terug

Het mooie van deze tocht is: we gaan alleen naar het juich-doel. We hoeven niet terug te fietsen. Want als we bij de Leeuw van Waterloo (Butte de Lion) zijn staat er vervoer klaar om je weer terug naar de Achterhoek te brengen.

Aanmelden

Meld je aan om deel te nemen. Je draagt dan (financieel) bij aan met name het vervoer. We trekken samen op in de voorbereiding. Als je later inschakelt is dat geen probleem. Je kunt hetzelfde programma doorlopen (maar ook je eigen plan trekken). Aanmelden doe je via een mail naar het wielercafé« Terug naar nieuws