Waarom Confucius ons nog steeds beïnvloedt

17 juni 2018

De Chinese filosoof Confucius leefde in de 6e eeuw voor Christus. Hij heeft niets op papier gezet en toch leven vandaag de dag nog steeds miljoenen mensen volgens zijn ideeën. De 18minutenman vult er op 20 juni een presentatie mee.

managementboeken

Zijn principes over moraliteit, gehoorzaamheid en goed leiderschap inspireren vele mensen. In China heeft het confucianisme misschien wel meer invloed op de beschaving dan het boeddhisme, taoïsme of zelfs het communisme. Maar niet alleen in China is deze filosofische stroming belangrijk. In managementboeken over de hele wereld vormen zijn ideeën de basis voor een goed management van organisaties. Zo zijn we waarschijnlijk allemaal in zekere mate beïnvloed door deze Chinese leer.

familie

Confucius is van mening dat het menselijk karakter wordt gevormd door onderwijs in rituelen, literatuur en geschiedenis, maar vooral door familie. Hij meent dat familierelaties model kunnen staan om in de samenleving als geheel goed samen te werken.
De logische vraag die de 18minutenman na zijn presentatie stelt luidt dan ook: wat betekent familie voor u?
Lees hier meer over deze lezing van de 18MinutenMan

Aanvang 18.18 uur. Inloop vanaf 18.00 uur. Entree gratis een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Is kwart over zes een lastig tijdstip? Als u mee-eten kunt u zich aanmelden tot en met 19 juni: info@bizzstory.nl. U betaalt daarvoor slechts 5 euro.

 

 « Terug naar nieuws