Waar was het gebit van Politt?

8 juli 2021

Wielrenners worden herkend aan hun truitjes. Geel, groen, bollen, de nationale kleur zijn unieke kenmerken. Dan weet je het meteen. In de ploegenshirts is het wat lastiger, maar iemand als Nils Politt herken je zelfs in bijvoorbeeld het shirt van Jumbo-Visma. 

Gebit

Vandaag won Politt de etappe naar Nîmes. Vanaf het moment dat ik actief de koers volgde was er een kopgroep waarin ik alleen Politt en Alaphilippe direct herkende. Ala vanwege zijn regenboogshirt, Nils vanwege zijn gebit.

Nils Politt

Politt, de 27-jarige Bora-renner uit Keulen, was goed vandaag. Hij reed constant vooraan. De camera op de motor voor de groep ving geregeld zijn gebitgezicht. Steeds als hij op kop kwam was hij in beeld. Hij zoog de camera naar zich toe. En de camera zoog Nils naar ons toe.

RAL 9010

Nils Politt ís het gebit. De tandenrij is wit, niet zo maar wit, het is spierwit. RAL 9010.
En het lijkt wel een voorzetgebit zoals die tandjes van Theo en Thea. Maar voor Nils een hele bovenrij.

Het lijk me niet praktisch om met zo’n voorzetrij een grote inspanning te moeten leveren. Dat bleek ook wel want als ontsnapte koploper kroop de camera naar zijn zijkant en gaf ons een inkijkje in de opengesperde mond. Zijnvbovengebit lijkt veel verse lucht tegen dus de kin moest diep zakken.

2e plaatsen

Politt is dan ook geen winnaar. Veel 2e plaatsen, waaronder Parijs-Roubaix in 2019. Dat is echt een heel knappe prestatie maar geen winst.
Vandaag, 8 juli, stond het allemaal goed. De camera, de wind, het zadel en zijn gebit.

Onherkenbaar

Op het erepodium kwam echter het demasqué. Daar staat iemand met bloemen die ik niet ken? Dat geldt eigenlijk voor alle renners die je niet zo vaak ziet. Maar Nils had de handicap dat hij een mondkapje ophad. Daardoor was hij ineens onherkenbaar. 
Was hij het wel? Waar was Nils Politt?

In het wielercafé wisten we het even niet meer. Maar gelukkig vond Michiel een foto van de etappewinnaar zonder mondkapje. Even gegoogled op Duitser en gebit.

politt


« Terug naar nieuws