vingegaard

Vingegaard en de opi-en-omi-vlag

8 juli 2021

De Mont Ventoux is al lang niet meer het gevaarlijke monster maar een gewone berg. Een hele steile, dat wel. Toch was het even schrikken toen Jonas Vingegaard de aanval zocht.

Schaduwspits

De Deense schaduwspits van Jumbo-Visma springt soepel in het zoeklicht. De nieuwe rol zit als gegoten. Weliswaar moesten er eerst wat dingen gebeuren. Eerst Gesink en natuurlijk Rogliç eruit. En tijdens de etappe Der Pantzerwagen in de greppel. En dan ook nog Van Aert in een indrukwekkende aanval. En een Engelse vlag.

De ontbolstering van Wout op de Ventoux werd in het wielercafé in verband gelegd met het vertrek van zijn grote rivaal Mathieu. Interessante gedachte, want gisteren massasprintte Wout al naar een tweede plek.

Een kilootje meer

Jumbo-Visma lijkt zo in korte tijd het zelfvertrouwen hervonden te hebben. Wout van Aert koerste attent en slim. Hij liet Alaphilippe uitrazen en streek bij aan de voet van de laatste klim op hem en de andere echappés neer. En daarna toonde hij dat een kilootje-meer niet in de weg hoeft te zitten.

Achter hem dunde het peloton van kanshebbers voor het podium ook snel uit. Maar het jonge talent Vingegaard bleef lekker meepeddelen. En misschien zou hij dat wel hebben gedaan tot de streep als hij niet werd uitgedaagd.

EK-voetbal

Zojuist heeft tijdens het EK voetbal Denemarken de uitwedstrijd tegen Engeland verloren. Onterechte strafschop, onsportief publiek, maar dat was tijdens het tweede rondje Ventoux nog niet bekend. Toen was Denemarken nog de underdog in de halve finale. De uitdager van de topdog.

Vingegaard, de stier

Jonas is een Deen en zag die Engelse vlag wapperen. Ineens kwam de stier in hem naar boven: daar moest hij een gat in fietsen. En zo sprong hij weg van de groep.
In zijn jeugdig enthousiasme zag hij niet dat de vlaggendrager alleen maar oog had voor de camera en een gooi deed naar de opi-en-omi-trofee. De -waarschijnlijk- beschonken Engelsman trok zijn arm met vlag net op tijd terug.

Dit heeft de jonge Deen en de Denen waarschijnlijk de overwinning gekost. Maar de sympathie hebben ze gewonnen.« Terug naar nieuws