José de Cauwer, Sporza, VRT, wielercafé, Doetinchem, Achterhoek,

Verhalende foto’s van Vincent Riemersma

26 april 2019

Tijdens het Achterhoeks Wielercafé met José de Cauwer was er ook veel te beleven naast het podium. Zoals een fotoshoot van topfotograaf Vincent Riemersma. De winnaar van de zilveren camera sportfoto in 2019 is bekend van zijn bewegende beelden bij het schaatsen en wielrennen. Hij heeft een expositie in het Doetinchemse wielercafé Parijs is nog ver van zijn embedded periode bij Sunweb vorig jaar.

Gaatje

Vincent is vaak op pad, zeker tijdens het schaatsseizoen. Tussen het fotograferen is hij graag thuis in Ellecom. Toch wilde hij graag kennismaken met de Vlaamse wielerverslaggever José de Cauwer en zijn schaatsidool Stefan Groothuis. Toen bleek dat hij nog een gaatje in zijn agenda had belde hij of er ook nog een gaatje in het wielercafé was. Ook voor een kleine studio.

Een kleine studio van Vincent Riemersma is al gauw een sfeervolle herinrichting van een rommelige keuken annex magazijn. Hij ging er portretfoto’s maken. Een heel andere stiel dan de beweging en dramatiek waarmee hij furore maakt. En toch maakt Vincent ook in een statische omgeving beelden met een verhaal.

De Gelderlander

Tussen de fotoshoots tikte een duo verslaggevers het verslag voor de Gelderlander. Terwijl José de Cauwer na de pauze vragen uit het publiek beantwoordde verscheen het artikel met een fraaie foto van Theo Kock al op de internet-versie van de krant.

Parasol

Frans Miggelbrink hield de vaart erin en stopte op tijd voor de hoognodige Achterhoekse drankpauze. Zodat op het terras onder de grote Fritz-parasol zaken besproken konden worden die alleen in de lichtheid van het de Vlaamse entertainer kunnen worden besproken.

Het resultaat van het Achterhoeks Wielercafé 25 april is het beste samengevat in Vincents foto van José de Cauwer, toegankelijk en tegelijk stoer uitdagend met dat opgerolde wielershirt.

vincent riemersma, wielershirt, Doetinchem, foto, josé de cauwer, wielercafé, Achterhoek

José de Cauwer met wielershirt van het wielercafé; foto: Vincent Riemersma« Terug naar nieuws