whisky, proeven, wielercafe, doetinchem

Train je smaak: wat is jouw whisky?

7 maart 2023

Er zijn zo veel soorten whisky dat je niet kunt zeggen: ‘ik hou er niet van’. Iedere proeverij is dan ook weer een andere uitdaging voor je smaakpapillen. En iedere keer leer je weer wat nieuws. Op 30 maart kun je weer het feest van de whisky ervaren in het wielercafé.

Onervaren in de whisky?

Ben je een onervaren whisky-drinker. Dan zal deze avond de deur openzetten naar een nieuwe wereld van smaak en goede verhalen. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. De een proeft duidelijk chocola of rood fruit. De ander beoordeelt op de nasmaak. Of op het verhaal van de whisky.

Jodium of podium

Zelf ben ik een groot fan van de Laphroaig. Vooral om de jodiumsmaak. Niet een smaak die je op voorhand op je CV zou zetten (als je een whisky zou zijn). Maar het past bij me. In het wielrennen bestaat de uitdrukking jodium of podium. Dat zou best de achtergrond kunnen zijn: het uiterste doen om te winnen. En dan is de jodium de medaille voor het nemen van risico’s.

De connaisseur

Terug naar de whisky. Er is Ierse whiskey (met een e) en Schotse whisky. Welke we 30 maart gaan proeven weet ik niet. Onze connaisseur laat zich niet in de kaarten kijken. Tony van Rooijen is kenner maar houdt ook van geheimen. En zo hoort het ook want uiteindelijk ben jijzelf de connaisseur van je eigen smaak. Tony zal de nodige handvatten geven om te kunnen vergelijken.

Gall&Gall, expert in whisky

Ook heel belangrijk: de organisatie van de avond. Die is in handen van Ad de Feiter en zijn collega van de Gall & Gall aan het zaagmolenpad. Ad zorgt voor verantwoorde tussendoor-hapjes. Dat wil zeggen: passend bij de drank die we voorgeschoteld krijgen. Want drinken is één, de beleving is twee. En daar is Ad de Feiter expert in.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden. Dat moet zelfs want er is een grens aan de capaciteit. Dus – als je dit gelezen en goed bevonden hebt – aarzel niet om een ticket van 17,50 te regelen. Bij de Gall & Gall (wel die aan het zaagmolenpad) of in het wielercafé. Gewoon een mailtje naar info@wielercafedoetinchem.nl, of kom langs vrijdag, zaterdag of zondag.« Terug naar nieuws