tourpool, pool, tour de france

Tour de France: de tourpool

19 juni 2018

Dit jaar kan weer worden meegedaan met de Tourpool van het Wielercafé Parijs is nog ver. De prijzen zijn mooi (jolie) of smakelijk (savoureux). De deelname is gratis (gratuite). De Tour de France start op 7 juli. Je kunt die dag tot 12.00 uur je pooltje indienen.

jouw eigen Tourploeg

De bedoeling is dat je renners opneemt in jouw ploeg die volgens jou hoog gaan eindigen in de etappes. Bij iedere etappe krijgen de eerste 10 renners van de uitslag punten toegekend. Ook krijgen de dragers van de gele, groene, witte en bolletjestrui dagelijks punten. Als jij die coureurs in je ploeg hebt gaat het goed met jouw ploeg. Er zijn dagprijzen beschikbaar.

Na afloop van de Tour de France (zondag 29 juli) wordt het eindklassement opgemaakt en worden de eindprijzen verdeeld. De prijzen worden voor de start van de Tour bekend gemaakt.

doe mee, ’t kan nu al

Je kunt meedoen via de link naar de deelnamepagina van Tourploeg.nl (als de link niet werkt plak dan dit adres in je browser: https://www.tourploeg.nl/n?g=31331&s=e6ac9153). Je ziet dan ook de puntenregeling (vrij eenvoudig) en de reglementen (ook vrij simpel). Je kunt nu al invullen. Doe dat vooral, want er staan al mooie namen tussen. De meeste teams worden pas enkele dagen voor de Grand Depart definitief. Je kunt dan nog je team wijzigen.

tips voor de ideale Tourpool 2018

Wil je tips voor jouw team? Ze zijn er voldoende te vinden. Het is slim om even te kijken hoe het parcours eruitziet. Constateer dan dat jouw ploeg met pure tijdritspecialisten kansloos is.
Wil snelle keuze maken op basis van de verschillende truien? Kijk dan op de truienpagina van tourpoules.nl (verkeerde spelling in de website, jammer). Nog sneller is het om het -achteraf- ideale lijstje van 2017 over te nemen. Misschien doet niet iedereen mee, maar het is wel lekker snel klaar: deze van Tourpools bijvoorbeeld. Tourpools heeft ook een geavanceerd systeem gemaakt, maar dat kost wel even tijd. Ook een aardige opsomming geeft online-fietser, maar ze vergeten Tom Dumoulin. En om Simon Yates nou twee keer te noemen is slordig.

Tenslotte: gebruik deze tips want 12 renners is echt heel weinig. Maar wel lekker overzichtelijk. Succes.« Terug naar nieuws