ploegentijdrit, tom, dumoulin, sunweb,blog, tour de france

Tom heeft de ploegentijdrit gewonnen

9 juli 2018

Vooraf weet iedereen hoe een ploegentijdrit moet gereden worden. En achteraf bleek vooral BMC’er van Avermaet een goede analist van de ideale samensmelting van mensen en fietsen. Logisch hij kreeg de gele trui.

Maar laten we eens kijken hoe het ook kan. Je zet de beste tijdrijder van de ploeg op kop en laat hem een tijdrit rijden van 35 kilometer. Het enige dat hij moet doen is zorgen dat de nummer vier het tempo kan bijhouden.

marinier

Tom Dumoulin raasde als een bepakte marinier over een stormbaan door de Vendee. Het was een indrukwekkend schouwspel waar de ASO-regisseur maar weinig oog voor had. De sterke fietser met een goed gevoel voor zijn slipstream kwam maar weinig in beeld. En dat terwijl Dumoulin om half zes ’s-middags de winnaar was van de klassementsrenners.

“En er volgen nog meer semi-vlakke etappes,” wist Danny Nelissen te vertellen in de Avondetappe. Volgens hem gaat Tom op de Muur van Bretagne en de kasseien bij Roubaix nog meer tijd winnen, aldus de wens-is-de-vader-van-de-gedachte-analist.
Toch ben ik het met hem eens.
Maar ik denk ook dat Toms motortje in de twee weken na Roubaix steeds een beetje stroever gaat draaien.

Kelderman

Terwijl ik zo naar team Tom keek dacht ik even het koppie van Wilco Kelderman te zien. Maar dat kon natuurlijk niet. Want die had zeker voorop gereden.

Het heeft geen zin om over gemorste melk te huilen, maar wat zouden de laatste twee weken van de Tour spannend geweest als Kelderman had kunnen meerijden tijdens deze ploegentijdrit. En wat zou de overwinning in Cholet een mooie opsteker zijn geweest.

achteraf

Maar zo is het niet gegaan. De beschouwers van de Tour hebben het allemaal goed gezien. Ze weten allemaal goed te vertellen hoe groot de verschillen met koning Tom al zijn en Nelissen begint al voorzichtig klassementsrenners weg te strepen. Maar achteraf weet alleen de winnaar het beste hoe deze Tour gereden had moeten worden.

 « Terug naar nieuws