Socrates komt naar het Wielercafé

15 januari 2018

De 18MinutenMan vinden we bij het Wielercafé een interessante persoon. Wouter Blacquière heet hij en lijkt soms een omgevallen boekenkast. Een smalle man maar breed georiënteerd. Iedere 20e van de maand komt hij weer met een nieuw verhaal met verrassende wendingen en jaw-dropping achtergronden. Het Kunst- en Filosofiecafé (KFC) organiseert de maandelijkse presentaties. In januari is Socrates aan de beurt.

Socratisch gesprek

De Griekse filosoof zette zelf niets op papier. Hij hield van het gesprek om tot de waarheid te komen. Met een boek kun je niet praten, dus ging hij met zijn medeburgers in gesprek. De gespreksvorm die hij ontwikkelde wordt het socratische gesprek genoemd.

Gifbeker

Tegenwoordig is het socratische gesprek een hippe managementmethode maar rond 400 voor Christus moest Socrates die handelwijze met de dood bekopen. Hij werd veroordeeld om een gifbeker leeg te drinken.

Socrates heden ten dage?

Gelukkig waren er genoeg volgelingen, zoals Plato, die zijn levenswijsheden hebben opgetekend. Daardoor blijft de wijsgeer ook heden ten dage zijn invloed uitoefenen. In welke mate? Dat kun je horen als je om op 20 januari om 18.18 uur in het Wielercafé Doetinchem klaarzit. Inloop om 18.00 uur.

Moussaka

De aanvangstijd, 18.18 uur, is wel lastig, dat snappen we. Daarom kun je ook eten.
Socrates vraagt natuurlijk om een Griekse maaltijd. We maken een moussaka-schotel (of meer) met tzatziki. Dat zal na de presentatie wordt genuttigd. De kosten van deze volwaardige maaltijd bedragen 7,50 euro. Om alle monden te kunnen voeden willen we graag dat je je aanmeldt, uiterlijk donderdag 18 januari, via info@bizzstory.nl.

 « Terug naar nieuws