sander visschers, fit your bike, houding, plezier, fiets

Recht op je fiets

25 maart 2022

Op woensdag 13 april kun je alles leren over jouw beste houding op de racefiets. Sander Visschers van FitYourBike legt uit waar de pijnpunten zitten en hoe je die kunt verhelpen.

Vastgeroeste houding

Sander is orthopedisch technicus en sportmasseur. En een fervent fietser, zowel naar zijn werk in Doetinchem als voor de ontspanning. “Wat ik onderweg en soms ook bij mijn fietsmaten zie, is dat ze wat krampachtig op de fiets zitten. Als ik ze er dan naar vraag, zeggen ze: “Wat bedoel je? Ik fiets al jaren zo, dit gewoon mijn houding.” 

Afzien of pijn?

Een beetje pijn hoort bij het wielrennen, hoor ik vaak van fietsers. Dat snap ik wel, want sporters en zeker wielrenners houden van afzien. Maar als wielrenner hoef je echt geen pijntjes te voelen hoor. Fietsen gaat in de eerste plaats om plezier, en dan pas om afzien. En dat is wat anders dan pijn. 

Fietssimulator herkent je houding

Sander neemt 13 april een fietssimulator mee. “Daarop kun je zien hoe je fietst. En als ik dan vraag of ze pijn hebben in de knie, onderrug of polsen, valt het kwartje.”

Met een paar kleine aanpassingen aan je fiets is een structureel probleem van jouw houding snel verholpen. En je fietst ineens met twee keer zo veel plezier.

Want afzien kan leuk zijn … maar dat hoeft niet ten koste te gaan van je lichaam.”

Aanmelden

Aanmelden is erg fijn (maar niet verplicht). Het voordeel van aanmelden is dat je kans maakt om als proefpersoon op de simulator plaats te nemen en een quick scan te krijgen van jouw houding op de fiets. Aanmelden doe je via een kort mailtje naar info@wielercafedoetinchem.nl« Terug naar nieuws