Podcasts over wielrennen

6 april 2020

De podcast is een favoriet medium op alle terreinen. Over wielrennen wordt ook veel geluld, juist in de tijd dat er niet gekoerst wordt. De meest beluisterde wielerpodcasts staan hier op een rijtje.

De drie mannen van De Rode Lantaarn babbelen met gevoel voor (inside-)humor over de verreden koers of met een bekende wielrenner. Thijs Zonneveld en Alex van Warmerdam doen ongeveer hetzelfde (In het Wiel) waarbij de kracht Zonnevelds journalistieke achtergrond is. Ook de podcast van Laurens ten Dam en Stefan Bolt hanteert deze formule, waarbij vaak accenten worden gelegd op het avontuurlijke leven rond het grote wielertochten: Live slow ride fast.
Maarten Ducrot en Steven Dalebout hebben een iets diepgravender podcast, de Crotcast. En nieuw is Velofilie, de podcast die zowel over weg- als baanwielrennen als veldrijden gaat.
Tenslotte, de mooie combinatie van muziek en wielrennen in De Grote Plaat van muzikant Blaudzun en ex-wielerprof John den Braber. De artiestennaam Blaudzun is natuurlijk de achternaam van het Deense wielertalent. En verder is hij een groot wielerfan.« Terug naar nieuws