gruppetto, podcast

Podcast van het wielercafé: de Gruppetto

27 april 2020

Net als de wielrenners blijft ook het wielercafé in conditie. Dat doen we onder andere door een podcast te maken. Sinds 27 april is er de Gruppetto, de Achterhoekse wielerpodcast over wielrennen en fietsen.
Sinds 5 mei zijn we ook te vinden via Apple podcasts (het voormalige iTunes). Klik op de link en luister

Gruppetto

De gruppetto wordt de groep wielrenners genoemd die tijdens een zware bergetappe zich niet inlaat met het echte strijdgewoel maar zorgt dat ze op tijd de finish behaalt. In het Nederlandse is de naam hiervoor ‘de bus’, een begrip dat door Gerrie Knetemann gemunt zou zijn. Als naam voor de podcast vonden we de Italiaanse naam geschikter.

Wat is een podcast?

Een podcast is het best vergelijkbaar met een radioprogramma met echt goede gesprekken, met de voordelen van het internet: je kunt het te allen tijde luisteren (en stoppen en herstarten). Een podcast behandelt in principe een specifieke onderwerp. Als geïnteresseerde hoef je alleen maar op een linkje te klikken voor een nieuwe aflevering.
Over wielrennen bestaan verschillende podcasts zoals in een vorige blog werd geschetst. Alle hebben een eigen benadering. Gruppetto voegt zich daarbij met dien verstande dat deze podcast vanuit de achtergrond van de koers het wielrennen beschouwt. Dat doen we met andere betrokken volgers en, als het kan, met ontspannen (Achterhoekse) renners. 

Koers na Corona

De eerste aflevering van Gruppetto is opgenomen in het wielercafé Parijs is nog Ver. Een leeg café, maar een goede akoestiek. Arno Daleman en Gerrit Geuvers kennen elkaar als enthousiaste volgers van de koers op TV en trappen af met een beschouwing over de kansen na Corona: lukt het om een heel jaar koersen in drie maanden te proppen? Ook hoor je een serieuze bespiegeling op de levensvatbaarheid van wielerploegen en op het belang kleinere en opleidingsploegen. Tijdens het gesprek belt Henk Daleman in voor een stukje senioriteit.

Uw reactie

Reageren mag op elke manier, via dit blog, via facebook, via mail of door te bellen. Het is de eerste uit een hopelijk lange serie. En met uw reactie kunnen wij verbeteren.
Maar eerst luisteren:


 « Terug naar nieuws