Podcast over de wielerkalender: hoop of vrees?

12 mei 2020

De nieuwe wielerkalender voor de ProTour-ploegen is gepresenteerd. Drie maanden door Europa (en verder). Is het de kalender van de hoop of moeten we vrezen? In de podcast de Gruppetto praten Gerrit Geuvers en Arno Daleman erover met Bas Steman. De Zutphense ex-wielrenner en schrijver/programmamaker trekt zijn frisse blik open.

Hoop en vrees

Waar hebben we het over?
Kunnen de coureurs zo’n korte wielerkalender wel aan? Is het organisatorisch te behappen, voor zowel de ploegen als voor de koersorganisaties? Is er een level playing field? En hoe zit het nu met de herdenking van de 40e verjaardag van Joops Touroverwinning? Tip van de sluier: de film is af en er is een datum …

Wielerkalender

Als steuntje bij het luisteren: gebruik de overzichtelijke wielerkalender zoals die door het wielercafé is gemaakt. In een eerder bericht vind je een linkje voor de mannen en de vrouwen.

Verbetering

Het is onze tweede aflevering. De gehele productie is in eigen beheer. Dat betekent dat er nog leerpunten zijn. Zowel op de inhoud als op de productie. We vernemen graag jullie opmerkingen, zodat we het een volgende keer beter kunnen doen.
Nu al hebben we voor aflevering 3 (eind mei?) het verzoek gekregen om vaste, herkenbare onderdelen op te nemen. Dat gaan we doen. Ook regelen we geluidstechnisch een aantal verbeteringen. 

Luie actie

Maar eerst: Hier kun je het half uurtje Gruppetto rustig beluisteren.« Terug naar nieuws