medaillespiegel, judo, franssen

Pitbulls voor de medaillespiegel

28 juli 2021

Team NL zit in de hoek waar de klappen vallen. De medaillespiegel is nog dof. Geen dag gaat voorbij of ongeluk treft ons. Hockey met 12 man, geen communicatie voor Annemiek van Vleuten, geen plankje voor Mathieu en een dikke Japanner voor Niek Kimmann.

Corona-vlucht

En om het nog erger te maken: de KLM zet in het vliegtuig waarin de meeste olympische atleten van Team NL zitten een paar superspreaders in als cabinepersoneel.

En dan is er nog onze eeuwige vijand: de Italiaan

En wat doet de regering? Geen reet! Ja, ze geven een sneer naar de Japanse organisatie omdat het quarantaine-hotel op een gevangenis lijkt.

Actie: poets de medaillespiegel

Wat kunnen we doen?

Focus.

We richten ons daarbij op ‘de Italiaan’.

Samuele Battistella

Want naast het rijtje misstanden hierboven is er de Italiaan. We kunnen het gerust een Samuele-Battistella’tje noemen. Niels Eekhof kreeg DQ bij WK wielrennen (beloften) in Yorkshire nadat hij had gewonnen. Battistella kreeg de winst toegewezen nadat hij protest had aangetekend omdat Eekhof iets te lang achter een volgauto zou hebben gestayerd.

Kira Badloe

In de 5e manche surft Kiran Badloe tegen een diskwalificatie op. Hij zou een Italiaanse concurrent hebben gehinderd bij een boei. Badloe was het niet eens, hij vond dat hij voldoende ruimte had gegeven aan de Italiaan. Maar de Italiaan nam toevalligerwijs wel de leidende positie van Kiran over.

Juul Franssen

En 27 juli wordt Juul Franssen het brons op de judomat ontnomen vanwege een zogenaamde judo-techniek. De scheids gaf aan dat het zich allemaal buiten de mat afspeelde, maar een sippende Italiaan die staat te appelleren krijgt toch gelijk.

En wat doet de regering? Niets!

Pitbulls

Ik denk dat we een paar strijders naar Tokio moeten overvliegen. In de eerste de beste vlucht naar Tokio (niet met de KLM, maar bijvoorbeeld Alitalia) bubbelen we drie pitbulls. 

Pitbull Cor van der Geest gaat langs de tatami zitten. Hij mist de Japanse galantie van Anton Geesink maar vanaf dat moment durft geen Italiaantje meer een hand op te steken.

Jan Raas is de tweede. Door roeien een ruiten, niet de sprinter met de fluwelen handschoen, maar eyes on the prize.

Navo-oefeningen

En watermanager Willy, die in zijn speedboot ‘oefeningen in NAVO-verband uitvoert’ in het olympisch water voor het eiland Enoshima.

Medaillespiegel

Een mooie versterking voor Team NL. Het drietal dat met de warme adem van een pitbull onze medaillespiegel glans gaat geven.« Terug naar nieuws