macht, dumoulin, giro, filosofiecafe

Op de macht naar boven (maar dan theorie)

21 mei 2018

Als ik een rondje Montferland op de ATB binnen 5 kwartier fiets voel ik me een hele vent. Dat is wel eens anders geweest, maar leeftijd en weinig trainingsuren laten hun sporen na. Op de macht kom ik nog wel rond maar ik oogst geen bewondering meer. Mijn conclusie is dan ook dat techniek en conditie veel waardevoller zijn dan macht.

conditie

Met die gedachte, dat techniek en conditie belangrijker zijn, ga ik vrijdagavond naar de filosofiets-avond. Het Kunst- en Filosfiecafé organiseert een bijeenkomst over macht. Rob Janssens en Paul van der Lee zijn beide geïnteresseerd in dit fenomeen. Niet zo gek want ze werken beide bij de gemeente.

humor

Rob was een enthousiast mountainbiker totdat een ingrijpende val hem dwong (over macht gesproken) de ATB te laten waar hij was. Een betere inleider over macht kun je niet krijgen.
Nou, misschien één: Paul van der Lee. Ambtenaar, maar ook toeschouwer van het politiek-bestuurlijke proces. Analytisch en humoristisch.

democratie

De avond gaat natuurlijk niet alleen over de uiterste grenzen van sportieve inspanningen. Het gaat vooral over democratie en de vele varianten daarop. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom de democratie niet doet wat je ervan verwacht dan is vrijdagavond een belangrijk moment voor je. En als je een net-niet-top-wielrenner bent valt er vast ook veel te leren.

 « Terug naar nieuws