olympisch parcours, Parijs2024, wielrennen, cycling, olympics

Olympisch parcours wielrennen uitgepijld

11 mei 2024

Begin mei ging ik op zoek naar het olympisch parcours van het wielrennen op de weg. De Olympische Spelen die eind juli starten in Parijs zou toch drie maanden voor aanvang wel in planvorm beschikbaar zijn? Niets bleek minder waar. Meer dan een joyeus dessin was nog niet beschikbaar. En dat de Butte Montmartre de scherprechter zou worden.

Butte Montmartre

We verbleven op een korte vakantie in Montmartre, met uitzicht op het Sacré Coeur. Een deel van Parijs waar ik nog nooit was geweest. Ons appartement lag op loopafstand van de Butte Montmartre, een kasseienklim van één kilometer tegen een stijging van 6%. Dat wilde ik wel eens uitproberen, kijken of dit de plek zou zijn waar Mathieu van der Poel de beslissende demarrage zou kunnen plaatsen. Wat zou het mooi zijn om eind juli voor tv te zitten en die plek van kramp weer te kunnen voelen.

Olympisch parcours

Het klimmetje zou leuk staan op mijn strava-cv maar ook een beetje kaal. De aanloop en vooral de finish van het olympische parcours door de straten van Parijs horen erbij. Dat bleek echter niet makkelijk te vinden. Meer dan een paar dikke strepen over de plattegrond waren niet beschikbaar.
Maar met een goed stratenplan, de vorm van het parcours en wat beschrijvingen was het Parijse parcours -dat door de mannen drie keer zal worden gereden- best te herleiden.

Olympische wieleravond 13 juni

Donderdag 13 juni staat een wieleravond in Parijs-is-nog-Ver in het teken van het olympische wielrennen. Niet alleen de weg, ook de baan, bmx en mountainbiken zullen worden belicht. En dan met name de kansen op goud voor TeamNL. Aanmelden voor de olympische wieleravond kun je via ons evenement.
Voor de wegwedstrijden van mannen en vrouwen moet de allesbeslissende kasseienklim dan wel in helder in beeld zijn, vond ik.

Zelf olympisch parcours fietsen

Leuk toch, om het parcours zelf te fietsen? Hieronder staat-ie, uitgepijld in komoot. Veel plezier.

https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1558291279?share_token=a5xnx95nzn6qNw7Nr3a3JGhzvmGK4mvvzeegAclg6mEidiGQyZ&ref=wtd« Terug naar nieuws