Nootsaeck, bier uit Doetinchem

4 februari 2023

In Doetinchem wordt al vijf jaar een heel eigenzinnig bier gebrouwen van puur Achterhoekse ingrediënten. Niet alleen een mooie blonde, maar ook een straffe Tripel en (heel hip) een Neipa.

In het filmpje zie je welke originele brouwmethode Alby en Johan erop nahouden. De resultaten kun je sinds eind 2022 proeven in het wielercafé. En daarna lekker doordrinken.

Nootsaeck: slechts Achterhoekse ingrediënten

De brouwers van Nootsaeck vinden het logisch om het graan en de hop uit eigen regio te halen. De hoop komt uit de buurt van Marienvelde. De granen uit de buurt van Winterswijk. Het water vloeit tegenwoordig ook uit de Achterhoek.

Verschillende bieren

Nootsaeck is niet de naam die makkelijk googlet. Het verhaal erachter kan Alby mooi vertellen, maar het gaat nu om de smaak. Een kruidige twist bij de speciale varianten. Daarvan geniet je lekker op wintermiddagen op de bank of luie stoel. De blond is aangenaam vol maar drinkt lekker door. De NEIPA (New England IPA) is wat minder scherp-bitter dan een IPA. Heerlijk voor de zomer.

Brouwcafé

Je weet nooit wat de toekomst brengt maar misschien zijn de brouwkunsten van Alby binnenkort in het wielercafé te bewonderen. Dan gaan we ook een biertap maken zodat de blond en de Neipa van Nootsaeck bijna rechtstreeks uit het vat gedronken kunnen worden.« Terug naar nieuws