Muzikale herinneringen ophalen in het wielercafé

19 november 2017

Aan het eind van het jaar ontkom je er niet aan. Muziek en herinneringen. Radio 2 is marktleider met de Top2000, ook andere radiozenders doen dapper mee. De lijstjes gaan om meer dan muziek. Muziek in december gaat om herinneringen, om verhalen, om verbinding.

muziek en herinneringen

Het Wielercafé Doetinchem is geen radiozender maar verhalen en herinneringen staan hier op één. We lusten er wel pap van.

Fietsers die terugkomen of halverwege zijn delen hun ervaringen, op de leestafel liggen boeken vol van heroïek en doorzettingsvermogen en in de kast staat een muur van De Muur, het literaire tijdschrift.

eerste zoen

En uit de speakers rolt de ene na de andere hartverwarmende herinnering. Aan je eerste zoen, je mislukte dansfeestje, je eerste baan, je liefdesverdriet of je Route 66-vakantie. Het Wielercafé heet niet voor niets ‘Parijs is nog ver’: je mag altijd dromen.

verhalen, herinneringen, Hennie, Kuiper

Hennie Kuiper

Afgelopen weekeind was de beurt aan de Verrukkelijke 500 van Orinoco-radio. Van The Beatles tot Arcade Fire in je oren en het boek van onze held Hennie Kuiper onder je neus.

https://youtu.be/jFoPPltvcXg

 

 « Terug naar nieuws