muziek in het wielercafé op volle toeren?

5 november 2017

Het is nog een vraag, maar het zou kunnen: het wielercafé als podium voor muziek. The Roseline uit Kansas was de eerste test. De bandleider trad op als singer songwriter met zijn alternative country. Hoe is het zo gekomen en is het blijvend?

muziek of geen muziek

De eerste test was geen doorslaand succes, dat mag wel gezegd worden. Dat lag niet aan de muzikant. The Roseline maakt mooie muziek met goede teksten en Colin laat dat ook op kleine podia als in Doetinchem zien. De aanwezige bezoekers kregen dus kwaliteit voorgeschoteld. Wat mij betreft had Colin zijn ogen te veel dicht tijdens het spelen. Velen hebben vooral zijn postuur en de inrichting van het café bekeken. Ook goed.

Aan de aanwezigen lag het ook niet. Zij waren er. En hun positieve reacties waren hartverwarmend voor Colin en ook voor mij. Het was dus goed, maar toch niet goed genoeg. Want waar zijn al die andere fans van deze muziek?

paar tientjes aan Facebook

Ik weet zeker dat niet iedereen zit te wachten om mee te deinen met meezingers en dijenkletsers. Daarom vind ik het jammer dat die mensen niet bereikt worden. Of dat ze onvoldoende overtuigd zijn om de gratis drempel te nemen naar het Wielercafé. Om de lezer van dit blog een beetje inzage te geven in de bedrijfsvoering: ik heb een paar tientjes besteed aan een Facebook-campagne. Dat heeft een redelijk bereik gehad en heeft ook een paar reacties opgeleverd. Maar niemand van de aanwezigen is daardoor zaterdagavond gekomen. De meesten waren er omdat ze mij kenden en ik ze heb gevraagd te komen. Of ze kwamen via Wim Vriezen, die de artiest had geregeld. Twee dames die ik niet kende waren door een artikeltje in de krant geattendeerd. Gratis, dat wil zeggen: alleen de tijd die nodig is om een artikeltje te schrijven en te versturen.

op volle toeren

Of het Wielercafé op volle toeren gaat is dus nog de vraag. Maar ik blijf het voorlopig proberen. Volgende maand zal het Engelse duo Sandtimer optreden. Waarschijnlijk iets meer interactie met het publiek. En als iedere aanwezige dan zelf een vriendje of vriendinnetje meeneemt hebben we 30 mensen. Dan kom ik uit de kosten en hebben we de basis voor een nieuw muziekpodium.« Terug naar nieuws