Ben Lorentzen, de rauwheid van het leven in muziek

4 januari 2018

Op 20 januari treedt Ben Lorentzen op in het wielercafé. De geboren Noor is in Amerika gevangen geraakt door Americana, de folkrock uit de zuidelijke staten. Hij heeft zin in de tour die hem langs kleine podia in Duitsland, Belgie en Nederland leidt.

Songs and whispers

Ben Lorentzen treedt diezelfde middag op in Wims Muziekkelder. Zijn toernee is georganiseerd door ‘songs and whispers’ uit de Bremen. Dit impresariaat selecteert haar tours, die ze ‘circuit’ noemen, op kwalitatief hoogwaardige muzikanten. De vorige optredens in het Wielercafé konden de Duitse toets der kwaliteit doorstaan.

Ben Lorentzen

De Noorse muzikant, zanger en kunstenaar Ben Lorentzen vertrok naar New York om zijn carrière te stimuleren. Zijn vaardigheden als songwriter werden meteen erkend hetgeen hem een zijn eerste doorbraak bezorgde. Hij tekende als 19-jarige jonge talent bij EMI.

Lorentzen zoekt de rauwe werkelijkheid op, net als zijn invloeden – Nick Cave, Bob Dylan, Johnny Cash, Nick Drake en Chris Cornell. In de VS vond hij voldoende voedingsbodem om zijn ambitie en obsessie te kunnen vertalen in muziek. Bekijk de video  hieronder en je snapt het.

Aanvang 21.00 uur, vrij entree

Lorentzen begint zijn optreden om 21.00 uur, aansluitend op het ‘socrates-evenement’ van de 18-MinutenMan. Voor beide evenementen geldt een vrije entree. Een gift wordt zeer gewaardeerd.« Terug naar nieuws