jumbo-visma, Kuss, sepp, Andorra, bril

Jumbo-Visma: de jeugd neemt het over

12 juli 2021

Het lijkt wel of alles bij Jumbo-Visma ineens lukt. Van Aert wint de Mont Ventoux-etappe, Vingegaard blijkt daar een klassementsrenner en Sepp Kuss wint ook nog een etappe. Dat terwijl de eerste week in mineur verliep: Gesink, Roglic en Martin vielen uit de Tour.
Maar misschien was het wegvallen van de oude garde wel belangrijk voor de ploeg. In ieder geval is er een volgtijdelijkheid.

Jonge renners Jumbo-Visma

Eerst even de leeftijden doornemen. Wat opvalt is dat ze allemaal wel op leeftijd zijn, zo is Van Aert toch al 26 jaar, net als Kuss. En Teunissen is 28 jaar. De jongste renner van Jumbo-Visma is Vingegaard, 24 jaar.

De andere helft van de ploeg zijn dertigers. Daarvan zijn er drie uitgevallen (Gesink 35, Roglic 31, Martin 36 jaar). Kruijswijk (34) houdt het nog vol.

Decimering ploeg

Je mag gerust zeggen dat de onstuimige openingsweek en het koude en natte weer in de Alpen voor een decimering heeft gezorgd. Team Jumbo Visma is zeker niet de meest betreurenswaardige equipe maar voor een team dat voor het klassement zou rijden is de tegenslag groot.

Maar misschien heeft de verjonging wel heeft gezorgd voor nieuw elan (oei, wat een oud woord). In de ploeg is er meer ruimte voor om te wielrennen vanuit de buik.

Ventoux, de ommekeer

Op het moment dat Tony Martin in de aanloop naar de Ventoux opgeeft steekt Van Aert de etappe in de fik en rijdt Vingegaard heel stoer Pogacar uit het wiel.

Het team is in vuur en vlam en weet weer waar het om te doen is. Met de geweldige etappe naar Andorra als voorlopig sluitstuk waarin Van Aert op jacht gaat naar de bolletjestrui en Kuss naar de etappewinst.

Dat belooft nog wat voor de laatste week van de Tour de France. De jonge garde, is nu oud genoeg om het te gaan doen. Parijs is in zicht.« Terug naar nieuws