toercyclo, Jelle Nijdam, Doetinchem, Achterhoek, Liemers, Montferland, Parijs is nog ver

Jelle Nijdam Achterhoek toercyclo

3 april 2022

De Doetinchem Cycling Club viert de samenvoeging van verschillende Pedaleur-clubs tot één vereniging met een fraaie toercyclo op zondag 21 mei. De Jelle Nijdam toercyclo kent tochten op de weg en over het gravel. Keuze genoeg en bovendien door het schitterende Achterhoekse landschap. En de zesvoudig Touretappe-winnaar fietst zelf ook mee.

Twee graveltochten

Er zijn twee graveltochten vanuit het wielercafé Parijs is nog Ver in Doetinchem. Een van 60 en een van 90 km door het verrassende coulisselandschap van de Achterhoek. De routes leiden over goede gravel- en zandwegen.
Het gebied tussen Doetinchem, Ruurlo en Lichtenvoorde staat garant voor een bijzondere gravelervaring en optimale beleving van het natuur- en cultuurlandschap. Via de NTFU-site kun je je inschrijven voor een van deze tochten op 21 mei.

Drie toertochten op de weg

Voor de tochten over de weg kun je kiezen uit 90, 120 of 150 km. Alle leiden je door het afwisselende landschap van de Achterhoek en Liemers. In het gebied tussen Doetinchem, Zutphen, Zevenaar en ‘s-Heerenberg is het fijn toeren over mooie, rustige wegen. Er zijn bovendien enkele klassieke klinkerstroken en mooie klimmetjes in het Montferland.
Op de NTFU-site kun je je inschrijven voor een van deze tochten op 21 mei.

Toercyclo met Jelle Nijdam

Wielerlegende Jelle Nijdam rijdt zondag 21 mei ook mee. Jelle is geletruidrager, winnaar van zes Touretappes en klassiekers als Parijs-Tours en Amstel Gold Race. Nog steeds is hij actief in wegwedstrijden en op de mountainbike. In het wielercafé kun je je even onderdompelen in de jaren ’80, de glorietijd van Jelle Nijdam.

Waar en wanneer

De start- en finishlocatie van de toercyclo Jelle Nijdam is het wielercafé ‘Parijs is nog ver’ aan Spinbaan 21c in Doetinchem. Als je met de auto komt kun je (op zondag gratis) parkeren bij het gemeentehuis. Dat is op 200 meter afstand van het wielercafé.
De start voor alle afstanden is tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Dan kun je koffie en thee of iets anders krijgen voor een voortvarende start. Na afloop is er een keur aan drankjes en hapjes en kun je de Giro-etappe naar Blockhaus bekijken.

Inschrijven

Je kunt je voor zowel de weg- als de graveltochten online inschrijven via de NTFU. Maar je kunt je ook ter plekke in het café aanmelden.« Terug naar nieuws