Jack Weikamp vult de leegheid de Nutteloze Avond

14 oktober 2017

Het zou een nutteloze avond moeten worden. Een paar uur aandacht voor de ledigheid in jezelf. En dan niet eens bedoeld om vervolgens je creatieve ader te kunnen laten vloeien. Het werd echter voor de meesten een zinvolle avond.

Voor een wielercafé is een filosofische avond geen vanzelfsprekendheid. Maar zoals iedereen weet is fietsen een vorm van mediteren en is een uurtje op de fiets ideaal om je denkraam een beetje op te rekken.

op ’t randje

Het programma was vol en divers (hoewel de meesten daar geen weet van hadden, want wie had er nou bijvoorbeeld van de 18-minutenman gehoord?). De ruim 40 betalende bezoekers kwamen dus vooral om zich te laten verrassen. Een tientje met de kans dat je achteraf zou concluderen dat je een nutteloze avond had beleefd. Voor tien euro willen we het wel maken, living on the edge.

uniek

De 18minutenman maakt een wetenschappelijk getinte conference met weetjes waar ik een hele avond pubquiz mee kan vullen. Caroline in ’t Veld kan overigens met haar verschijning alleen al een hele avond vullen. Maar fijn dat ze er ook mooie muziek bij maakt. De nutteloosheid begon met Jeroen Gasseling die zijn gitaar en zang samensmolt tot Weltschmerz op de teksten van een Engelse dichteres. En dan nog Ad de Haas die van stilte een unique selling point kan maken. Bij hem was het fijn dat iedere act een kwartier kon duren, want anders was het hele café in slaap gevallen. Zinvolle ervaringen.

volblaffen

Maar toen Jack Weikamp van de Firma Weijland tijdens de toegift een vaas volblafte wisten we allemaal hoe een zinvolle avond er echt uitziet. Bekijk hieronder hoe Jack de leegheid van de vaas vult met het boeket van de avond.

 « Terug naar nieuws