Hoeveel gestoord is geniaal?

2 februari 2018

We zijn toe aan het tweede deel van een drieluik. Misschien moet ik het een drietrapsraket noemen want we werken toe naar een klapstuk: ‘wat is normaal?’ Het begon in november met de zinloze avond. Het tweede luik is de Gestoorde Avond op 10 februari. Hoe gestoord mag je zijn? Ligt het aan de de grens van geniaal?
De Zinloze Avond op 10 oktober was goed bezocht. Als je toen geen aantekeningen hebt gemaakt is dat geen probleem. Deze avond staat weer helemaal op zichzelf.

gestoord en zinloos

Kunstenaars zijn ofwel gestoord ofwel zinloos aan het prutsen. Is dat zo?
Toen Van Gogh zijn hart volgde was hij zeker voor zijn omgeving zinloos bezig. En een groeiend aantal mensen vond hem gestoord. Nog steeds zullen velen hem gestoord noemen, maar in een adem ook geniaal.

Kunstenaars en filosofen – we scheren ze maar even over een kam – doen ze zinvol werk? En zijn ze gestoord?
Die laatste vraag komt aan de orde tijdens de Gestoorde Avond.

dwangbuis

Een keur aan kunstenaars en sprekers neemt je mee in de wereld die gestoord heet te zijn. Wees niet bang dat je aan het einde van de avond in een dwangbuis het pand te verlaten. De relativerende glimlach zal altijd te zien zijn.

Nu dus gestoord. We hadden al zinloos. Daarom eindigen we dit seizoen met de vraag ‘wat is normaal?’ Die derde avond zal in juni plaatsvinden.

het programma

Bekijk het programma van de Gestoorde Avond op 10 februari op de website van het Kunst- en Filosofiecafé Doetinchem, het KFC. Het KFC is bedacht door Hans idink dat zijn activiteiten in het Wielercafé organiseert.
De entree deze avond bedraagt 10 euro, daarvoor ontvang je ook nog een gratis consumptie.« Terug naar nieuws