zuidpool, team, motivatie, 18minutenman, shackleton

hoe motiveer je je team op de Zuidpool?

7 januari 2019

De oude Grieken vermoedden al het bestaan van een continent op het zuidelijk halfrond. Toch wordt de Zuidpool pas in 1820 ontdekt. Dit continent het laatste stuk land op aarde dat mensen in kaart brengen.

onherbergzaam

Dat is niet voor niets. De Zuidpool is een van de meest ruige, moeilijke en afgelegen plekken op aarde. In de 19e eeuw weet men zelfs nog meer van de maan dan van het zuidpoolgebied. Pas in 2009 zijn er meer mensen die de beroemde Beardmoregletsjer hebben bezocht dan de maan.

Er zijn vele doden gevallen tijdens de verschillende pogingen om de zuidpool te bereiken. Het beroemdste voorbeeld is de Britse marineofficier Robert Falcon Scott en zijn team in 1912. Het meest recente geval is de Britse luitenant-kolonel Henry Worsley in 2016.

team en motivatie

Daarom alleen al is de Ierse kapitein in de koopvaardij Ernest Shackleton een bijzondere ontdekkingsreiziger. Onder zijn leiding is er nooit iemand overleden tijdens de verkenningen van de pool. Daarentegen heeft hij nooit zijn doel bereikt.

Wat maakt dat hij in uiterst barre omstandigheden en ondanks enorme tegenslagen toch zijn bemanning weet te inspireren om optimistisch te blijven?

wanneer?

Op 20 januari vertelt de 18Minutenman er vanaf 18.18 uur over in ‘Parijs is nog ver’ (what’s in a name) tijdens het Kunst- en Filosofiecafé. Voor de entree geldt een vrije bijdrage van bijvoorbeeld 5 euro.« Terug naar nieuws