Grand Départ, grote opening

28 mei 2017

We zijn al stiekem begonnen, want Parijs is nog ver. Maar natuurlijk beleeft het wielercafé een echte grote opening. Zoals de Tour de France een grand départ kent heeft ook een wielercafé iets groots en meeslepends nodig.

Achterhoek

Hier houden de mensen niet van het grote gebaar. Maar dat zou best eens goed zijn want er is genoeg om trots op te zijn. Daarom schenkt het wielercafé wijn en bier uit de Achterhoek. En de eerlijke koffie is in Winterswijk gebrand. En de andere producten komen ook zoveel mogelijk uit de streek waar je zonet nog hebt gefietst.

NK Wielrennen

De opening is voorzien in de week van de NK Wielrennen. Die wordt dit jaar (2017) op een steenworp afstand van Doetinchem, in Montferland, gehouden. Bij de wegwedstrijd voor professionals doet ook de Achterhoekse favoriet mee, Robert Gesink.
Als het gaat zoals ik hoop dan laat hij zich verleiden om even langs te komen om de schaar in het lint te zetten. Daarna is er een programma waarin ook oud-wielrenner Jelle Nijdam en schrijver Bert Wagendorp zullen deelnemen.

vrouw

En natuurlijk ben ik nog op zoek naar een vrouwelijke fietser van naam. Keuze genoeg weten we maar alles en iedereen is nog onder voorbehoud van de definitieve datum en hun agenda. Maar dat de opening het een Grand Départ wordt, dat kan niet anders.

 « Terug naar nieuws