voeding, fietsen, doetinchem, cyclo, prestatie, plezier, wielrennen, dietist

Goede voeding voor sportief fietsen

15 november 2018

Zet 15 januari in je agenda. Want heb jij voor het nieuwe fietsseizoen een of meer mooie uitdagingen? De Alpe d’Huzes, de Cinglé Mont Ventoux, de Dolomieten-Marathon, de keuze is reuze. En de zorgen ook, laten we eerlijk zijn. Hoe bereid ik me het beste voor. Zeker op het gebied van voeding bestaan er vele adviezen, vaak commercieel ingegeven. Daarom organiseert het Wielercafé met voedingsdeskundige Tara Vossers een clinic over voeding en fietsen, dinsdag 15 januari om 19.00 uur.

Ook voor de normale opstart van het nieuwe seizoen is het belangrijk om te weten wat je het beste kunt eten en drinken. En vooral: wat het met je doet.

Deskundige

Tara Vossers is diëtist en deskundige op het gebied van sportvoeding. Ze heeft de post-HBO-opleiding Sport-diëtetiek gevolgd. In haar praktijk komt ze geregeld sporters tegen met vragen over voeding. En zelf heeft zo ook ervaring met de effecten van voeding op het plezier in sporten.

Programma

De clinic op 15 januari geeft je onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Welke voeding is ondersteunend in voorbereiding op een tourtocht of meervoudige beklimming van Alpe d’huez of Mount Ventoux?
  • Wat kan ik voor, tijdens en direct na het fietsen het beste eten?
  • Welke supplementen kan ik ter ondersteuning gebruiken?
  • Wanneer moet ik sportvoeding (sportdrank, gelletjes, repen) gebruiken en hoeveel?
  • Wat te doen bij maag-darmklachten of misselijkheid op de fiets?

Wanneer?

Wil je hier meer over weten? Kom dan dinsdag 15 januari om 19.00 uur naar het wielercafé aan de Spinbaan 21c. De entree is 10 euro. Jouw eerste kopje koffie of thee is gratis.
Om je aan te melden klik je eenvoudig op onderstaande knop. Of je gebruikt deze link: https://tara-dietist.nl/clinic-voeding-naar-top/

aanmelden

 « Terug naar nieuws