foolpool, straattheater, oude fietsen, dieren

Foolpool brengt oude fietsen tot leven

18 juni 2018

De Duitse straatheatergroep Foolpool wekt schroot van fietsen tot leven. Ze spelen niet voor God, ze willen graag het mooie van afval laten zien. Dat afval niet bestaat weten we ondertussen wel, maar het is bijzonder als er iets moois van gemaakt kan worden. Foolpool laat tijdens het straattheater zien dat er van oude fietsen en onderdelen zelfs hartveroverende dieren te maken zijn.

schepping in 500 uur

De mannen van Foolpool zien onderweg naar het station fietsen staan en zien meteen een ledemaat van een dier. Voor een dier hebben de kunstenaars 10 fietsen nodig. Het kost 500 uur om het dier te scheppen. En dan krijgen ze een stoere naam. Het mannetje van de kudde heet Horvath de stier.

een eigen taal

Het gaat de artiesten van Foolpool in eerste instantie om de schoonheid, maar ook om het inzicht te geven dat je alles kunt recyclen. Ook hebben de herders van de machinale wezens een eigen taal ontwikkeld die ze tijdens hun voorstelling hanteren. Het lijkt Duits maar het is ‘Herders’, de taal die ze spreken om de dieren uit de kudde in beweging te krijgen.
Want beweging, daar draait het in de recycling om.

ontmoet de makers

Op 8 juli treden de herders en de kudde op tijdens het Straattheater-festival Buitengwoon in Doetinchem. De kudde wordt opgesteld bij het Wielercafé vanaf 11 uur. Maak kennis met de artiesten, beleef het opbouwen van de machinedieren en gebrui ondertussen de lunch bij het wielercafé. Voor 7,50 euro. Inschrijven kan via info@bizzstory.nl

Kijk hier voor de video die de Bayerische Rundfunk maakte.

 « Terug naar nieuws