route, fietskroegentocht, ultimate coffeeride

Fietskroegentocht door Nederland op koffie

3 februari 2021

Een groep van acht enthousiastelingen fietst van vrijdag 9 t/m zondag 11 april de Ultimate Coffeeride door heel Nederland. Aan de light-versie van deze fietskroegentocht kun jij ook meedoen. Lees meer hieronder.

De tocht gaat van het ene naar het andere fietscafé. De start is vrijdag in Maastricht, de finish op zondag in Groningen. De groep van acht fietsers die de driedaagse uitdaging aanpakt krijgt de steun van  twee chauffeurs met volgauto.

Fietskroegentocht van 3 dagen

De organisatie van dit evenement is in handen van Ploegmaats.cc en SportWallet. Ze kondigen iedere week een nieuw café aan waar de kroegenfietstocht een stop zal maken. De route van deze ‘Ultimate Coffee Ride’ loopt van Maastricht naar Groningen. Maar de route slingert door het hele land. Doetinchem is het eindpunt van etappe 2 en de start van de slotetappe.

Hieronder vind je de hele route:
Dag 1 Alley Cat Bikes & Coffee – Maastricht; Fixed Gear Coffee – Valkenburg; De Cycklist – Eindhoven; Kamu – Breda eindigen en overnachten in Rotterdam
Dag 2:Coppi Koffie & Fietsen – Rotterdam; Lola Bikes & Coffee – Den Haag; Fausto/Dame – Schoonhoven; De Proloog – Amerongen; eindigen en overnachten in Doetinchem
Dag 3: Parijs is nog ver – Doetinchem; Mechanieker – Zwolle; Klasbak – Zuidlaren; Finish bij Spaak in Groningen.
De exacte tijdstippen van de dagelijkse start zal liggen tussen 8:00 en 9:00 uur.

Fiets jij de light-versie?

In februari is de inschrijving gestart voor de Ultimate Coffee Ride light. Daar kun jij aan meedoen. Ga daarvoor naar de website de ‘Ultimate CoffeeRide Light‘ van Ploegmaats.

Uiteraard houden we de huidige situatie omtrent corona in de gaten maar laten we hopen dat er vanaf april meer mogelijk is. In het geval dat de maatregelen het niet toelaten zal coffee-to-go de maximaal mogelijke optie zijn. De deelnemers aan de Light-versie kunnen dan hun mok ophalen. Met deze koffiemok verzamelen de deelnemers hun stempels ‘on-the-go’.

Fietskroegentocht via Komoot

De routeapp Komoot zorgt voor een poster met kaart in ieder café. Daar kan de bezoeker de route van overnemen in hun eigen app. Je kent deze app waarschijnlijk van de uitdagende routes met leuke points of interest. Maak ook gebruik van de mogelijkheden.

Ruimte in het café

Wielercafé Doetinchem is niet zo maar een etappeplaats. Wij willen bijdragen aan de bekendheid van fietskroegen. En natuurlijk willen we laten zien hoe uniek en gezellig ‘Parijs is nog ver’ is. In deze tijden van voorzichtigheid ivm covid is ons café ideaal. Juist de ruimte die wij bieden maakt het ontbijt lekker en makkelijk. En dat is dus essentieel voor een goede start van de laatste etappe.« Terug naar nieuws