wielercafé, Doetinchem, fietsgroep, zondag, oktober

Fietsgroep fietst door, ook bij nat oktober-weer

22 oktober 2017

De Fietsgroep Wielercafé Doetinchem laat het plezier in fietsen niet door regen wegspoelen. Iedere zondag wordt er gefietst, vanaf oktober tot en met maart op de mountainbike, in het zomerseizoen op de racefiets.

regen in oktober

Op zondagochtend van 22 oktober regende het. Een groep van acht man (geen vrouwen dit keer) vertrok na een kopje koffie om 9.30 uur vanaf het wielercafé. “Toen om kwart over acht de wekker ging twijfelde ik wel even,” erkent René Evers. “Maar als je de kleren aan hebt en de fiets pakt voel ik me goed.”

conditie

Onderweg maakt André Schrader filmpjes. Dan knalt hij op het zwaarste verzet omhoog en staat, nog hijgend, de anderen op te wachten. Het is voor hem eigenlijk een intervaltraining, waarmee hij aan zijn conditie werkt en tevens bij de groep blijft. Want het motto is: samen uit samen thuis.

gezelligheid

De fietsgroep groeit nog gestaag. Het is de bedoeling om in de toekomst twee of drie groepjes te maken met elk hun eigen gemiddelde snelheid. “Maar dit is ook prima,” meent André, “want gezelligheid hoort ook bij de sport. Daarom nemen we na afloop nog een kopje koffie en sommigen een appeltaartje.”

Wil je ook meefietsen? Meld je via onze contactpagina of neem contact op met André (06 2948 1846).

Bekijk hier de beelden van 22 oktober

fietsgroep, wielercafé, Doetinchem, zondag, oktober

klik op de afbeelding voor het filmpje« Terug naar nieuws