fietsen veur de club, graafschap, achterhoek, kanjers voor kanjers, toertocht

Fietsen veur de club

9 februari 2022

De winter, die geen winter is geworden, duurt nu wel erg lang. Nat, grijs en veel ventilatie.
Naar mijn gevoel – als eigenaar van een café met een terras – is het slechte weer al de afgelopen zomer begonnen. Om deze droefheid te bestrijden heb ik voor jou een wenkend perspectief, een zonnig doel op de horizon: Fietsen veur de club, 4 juni.

Zonnetjes aan de stamtafel

Twee zonnetjes van de Graafschap schoven vorige week aan aan de stamtafel van het wielercafé. Meteen ging bij Martin Mos en Rolf Buunk het gas erop. Het ging niet over voetbal (hoewel daar alle aanleiding voor was) maar over wielrennen, fietsen veur de club.

De mooiste club

Beide fans van ‘de mooiste club van het land’ trappen door de week met veel plezier kilometers weg en wilden dat omzetten in een stoere beklimming van de Mont Ventoux.
Tussen droom en de daad bleken echter praktische bezwaren in de weg te staan. En wat is er dan mooier dan het enthousiasme in de Achterhoek bot te vieren, ‘de mooiste streek van het land’.

Fietsen Veur De Club

En zo werd met de befaamde goededoelenfietsgroep ‘Bergh in het Zadel’ een organisatie opgetuigd: Fietsen Veur De Club. Met als doel een toertocht van 200 km op 4 juni 2022 door de hele Achterhoek. Door de route-ontwerpers is de tocht zoveel mogelijk ontdaan van drukke wegen en lastige kruispunten. 

Een schitterend groene uitdaging dus voor de serieuze fietser.

Puzzeltocht

Aan de minder getalenteerde (of fanatieke) pedelaars is ook gedacht: een puzzelfietstocht voor de gewone fietsers.
Deze kneutertocht (mag ik dat zo zeggen?) is nog niet terug te vinden op de website, maar wel in ontwikkeling.

Goede doel

Voor de 200 km-tocht is de inschrijving al geopend. En dat mag ook wel want er moet geld worden opgehaald. Minimaal 100 euro per deelnemer. Daarvan gaat een deel naar Kanjers voor Kanjers en een ander deel naar het op te richten Graafschap-museum.

Je schrijft je in voor 19,45 euro (het oprichtingsjaar, vertaald in een symbolische startbijdrage). Daarna is het streefbedrag van 100 euro ook niet zo moeilijk.

Schrijf je in

Dus stap snel in en laat je benen spreken trap de grijzigheid weg. Schrijf je hieronder al in en ga voorgenieten. Op naar een zonnig en gezond seizoen.« Terug naar nieuws