richard van ameijden, fietsen, bergen

Fietsen in de bergen met Richard van Ameijden

26 februari 2019

Richard van Ameijden vertelt op vrijdag 8 maart ’s avonds in Doetinchem in het Wielercafé Parijs is nog ver over fietsen in de bergen met veel beeldmateriaal en praktische tips (o.a. voorbereiding, training, materiaal, voeding). Daarbij zal hij ingaan op het beklimmen van een beroemde col zoals de Aubisque (voor de Tristan Hoffman Challenge) maar ook stilstaan bij het fietsen van meer cols op een dag (zoals de Marmotte) of gedurende een fietsweek (zoals The Ride of Giro di KiKa).

Richard fietst al 35 jaar in berggebieden en publiceert daarover al enkele decennia als freelancer voor het magazine Fiets (Standplaatsen, Onbekende Cols, Bergenspecials). Hij verzorgt lezingen en klimclinics op maat voor fiets- en wielerverenigingen, businessclubs, beurzen en goede doelen.

Boeken

Van zijn hand verschenen ook boeken over fietsen in berggebieden:

25 mooie fietsgebieden in Europa (Tirion Sport, 2008, € 15,-) ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum Fiets;

Handboek voor de bergfietser(Kosmos, 4eherziene druk 2015, € 17,50) met 14 centrale locaties, 71 routes die

ook digitaal beschikbaar zijn;

– de FIETS 500(Fiets, 2016, € 12,50). Een zeer praktische verzamelbundel met 100 (top)beklimmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en op het Iberisch schiereiland.

Vooraf, tijdens de pauze en na afloop van de lezing zijn de boeken te koop, die Richard ook voor jou – of iemand die je een fietsboek cadeau wilt doen – kan signeren. Op deze avond biedt hij ze voor Wielercafé Parijs is nog ver aan met een leuke korting.

Training

Richard van Ameijden fietst al jaren bij WV RETO in Arnhem, organiseerde of reed voor diverse goede doelen en verzorgt Klimclinics rond de Posbank en in Zuid-Limburg. Voor het bedrijf van wielrentrainer Adrie van Diemen bedacht, organiseerde en leidde hij 10 jaar het trainingsprogramma BergOp en verzorgde 10 jaar trainingsweken in het buitenland zoals jaarlijks op Mallorca en afwisselend Gran Canaria, Girona en Gardameer. Tevens maakt hij trainingsschema’s voor sportieve fietsers.

 

Richard heeft bijna 20 jaar in loondienst gewerkt als o.a. trainer, (senior) adviseur, stafmedewerker en gemeentesecretaris. In 1998 startte hij zijn eigen bureau en voert opdrachten uit in het bedrijfsleven, de overheid of onderwijs- en zorginstellingen uit. Dat doet en deed hij in de rol van o.a. interim-manager, consultant, mediator, trainer en coach.

 « Terug naar nieuws