vuelta, tapa's, rioja, spanje

Een zwoele nazomer-middag met de Vuelta

17 augustus 2018

De Vuelta a Espagna start op 25 augustus, ergens in het warme zuiden van Spanje. Kunnen we nog even nagenieten van onze eigen warme zomer. Een ‘Liquor43’ erbij, serranoham en chorizo-chips. En natuurlijk de koers.

Kruijswijk en Bennett

Deze Ronde van Spanje gaan twee landgenoten voor de overwinning: Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman. Hun ploegen (Sunweb en Lotto Jumbo) hebben bovendien nog meer ijzers in het vuur. Voor Lotto-Jumbo strijdt George Bennet ook voor het klassement en mengt Danny van Poppel zich in de massasprint.

wat kan Kelderman?

Voor Team Sunweb ligt het iets anders Kelderman heeft dit jaar nog weinig kunnen koersen. En bovendien zijn de teamleden of onervaren of vertrekken naar een ander team. Een daarvan is Phil Bauhaus die in deze Vuelta gaat sprinten voor een dagsucces. Of Team Sunweb de focus op onze Kelderman kan krijgen is de vraag in de eerste week. Een beetje steun vanuit het vaderland zal Wilco goed doen.

paella en rioja

Daarom hebben we verschillende middagen geprikt om de verrichtingen in Spanje te volgen. Te beginnen op 2 september. Dan is al de eerste bergetappe, naar La Covatilla. Er is dan tegen een kleine vergoeding paella en rioja, of andere Spaanse lekkernijen.

tapa’s voor het gestel

De volgende tapa’s-middagen zijn in het daarop volgende weekend, te beginnen op vrijdag 7 september. Drie dagen achtereen spectaculaire bergetappes. Alle reden om dat gezamenlijk te kijken met een Spaans bord op schoot.

Op zaterdag 15 september is de een-na-laatste etappe van de Vuelta in Andorra die volgens Wielerflits ‘onvervalste aanslag op het gestel’ is.

Voor het volledige overzicht klik je hier voor de website van Wielerflits. Hou onze evenementenkalender in de gaten voor de zwoele nazomermiddagen met tapa’s.« Terug naar nieuws