Een volledig Nederlands podium in de Vuelta 2019?

22 augustus 2019

Madrid is nog ver maar de kansen van Nederland in de Vuelta zijn groot. Met Kruijswijk en Poels staan twee favorieten aan de start in de Ronde van Spanje. En met Roglic, de kopman van Jumbo Visma, is de allergrootste favoriet genoemd. Het Doetinchemse wielercafé Parijs is nog Ver gloeit al voor.

Achtbaan

In drie weken trekt het peloton als over een achtbaan door Spanje. Vlakke etappes bestaan eigenlijk niet in de Vuelta a Espagna. Toch zijn er ook Nederlandse sprinters die hun succes proberen te behalen. Met name Fabio Jakobsen staat op scherp. Daarnaast liggen er tijdens de heuvelachtige etappes met venijnige klimmetjes kansen voor vrijbuiters als Jetse Bol.

Volledig Nederlands podium

In de serieuze bergen liggen er kansen voor Wout Poels, voor Steven Kruijswijk, voor Wilco Kelderman en natuurlijk voor Robert Gesink. De eerste drie zijn ook serieuze kandidaten voor het podium. Drie! Nog nooit waren de kansen op een totaal Nederlands podium zo groot. Willem Dudok van de podcast ‘De Rode Lantaarn’ gloeide er al van.

Zilvervloot

Even met de beentjes op de grond: voor een volledig Nederlands podium staat in ieder geval Roglic in de weg. Sinds het wegvallen van Carapaz is hij de grote favoriet. Maria Angel Lopez, het klevertje met de losse handjes, is de andere grote favoriet. Het zal hard gaan, het zal alle kanten opvliegen, maar de Nederlandse renners maken echt kans op een goed resultaat in het klassement. Geheel toepasselijk bereiden we ons voor op ‘de Zilvervloot’.

Lekkernij

Het wielercafé heeft tijdens de Vuelta diverse activiteiten. Die beginnen al voor de start op 24 augustus, namelijk met de pooltjes. Als op 15 september de renners over de Plaza de Cibeles in Madrid rollen weten we veel meer over Spaans lekkernij, landschap en geschiedenis.« Terug naar nieuws