schaken, schaakavond, svd, 19 december

Schaken is nooit meer hetzelfde

22 November 2023

In het wielercafé hebben we het over meer dan wielrennen. Voetbal, atletiek en biljarten bijvoorbeeld. Met trots kan ik daar nu ook schaken aan toevoegen. Een enigszins geheimzinnige sport die zich vooral in het hoofd afspeelt. Onnavolgbare denkprocessen en analyses golven wild achter de ogen van de spelers. En uiteindelijk toont slechts het schaakbord de weerslag van de complexe processen.

Dynamiek

Schaken is een eeuwenoude denksport die zich recent opfrist. Van introvert naar extravert, van traag naar snel, van slaperig naar opgewonden. Je gelooft het misschien niet maar het schaakspel is niet meer twee mannen (met sigaar) peinzend naar traag bewegende schaakstukken. Nee, we kunnen genieten van rondvliegende stukken, een koning die wordt geslagen en snelle partijtjes van minder dan een minuut.

Schaken bij de vereniging of in het wielercafé

De Doetinchemse schaakvereniging is actief in het opfrissen van het spelletje schaak. Op verschillende manieren kun je je hersenen trainen en actief houden. Voor het eerst brengt de schaakvereniging borden en stukken naar het wielercafé. We gaan er op dinsdagavond 19 december een veelzijdige avond van maken. Je kunt nog gerust een klassiek partijtje spelen maar vernieuwing staat voorop.

Lekker mee-schaken

De modernisering van het schaakspel gaat zo vlot dat je er snel bij moet zijn. Dat kan dus op 19 december, dinsdagavond dus, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis en je kunt lekker meespelen.« Zurück zu Nachrichten