Johan van der Velde, held van TI-Raleigh

13 Dezember 2023

Derde in de Tour de France, mooie etappeoverwinningen, drie keer de puntentrui in de Giro d’Italia. Johan van der Velde mag met recht een nationale wielerheld genoemd worden. Housefires0314 en het wielercafé Parijs is nog ver hebben de handen ineen geslagen om Johan voor een ‚inspiratielezing‘ naar Doetinchem te halen.
Op zondag 17 december komt de wielerheld naar het wielercafé aan de Spinbaan voor een ochtend met als thema ‚Winnen, vallen en opstaan; hoe laat jij je inspireren?‘.
Johan van der Velde heeft prachtige overwinningen op zijn naam staan, maar kent ook de keerzijde van zijn sport. Wie herinnert zich niet de valpartij met geletruidrager Joop Zoetemelk tijdens de Tour of de epische beelden van de sneeuwetappe over de Gavia tijdens de Giro. Johan kan er prachtig over vertellen. Zijn wielerleven kende echter ook een keerzijde. Hij raakte verslaafd, ging op het dievenpad en belandde in de gevangenis.
Hij kwam tot geloof en dat geloof hielp hem om het leven weer op een goede manier op te pakken. Hij kwam weer in de wielerwereld terecht, onder andere als buschauffeur en inspirator.
In Doetinchem zal hij er uitgebreid over vertellen. Over zijn wielerleven, de overwinningen en bijzondere momenten, maar ook over het leven na zijn actieve carrière. Hij zal over zijn wielerleven en de veranderingen in zijn leven vertellen zoals alleen Johan dat kan. Er is live-muziek van Gerco Mons ter inleiding. Gelderlander-journalist en podcaster Jesse Reith doet een gesproken column over de combinatie ‚wielrennen en geloven‘.
De deuren van het wielercafé openen om 10.15 uur. Het eerste bakkie koffie of thee is op kosten van Housefires. Het evenement zelf begint om 10.45 uur. De toegang is gratis!« Zurück zu Nachrichten