wielerkalender, koers, najaar

De wielerkalender na Corona

3 mei 2020

De crisis als gevolg van de wereldwijde virusuitbraak heeft de wielerkalender flink op de kop gegooid. Er is in de maanden dat de topwedstrijden verreden moesten worden vooral druk gespeculeerd. De Tour de France voor mannen is eens te meer de magneet van het gehele wielrennen gebleken. Le Tour was de eerste wedstrijd die definitief op de agenda kwam. Daaromheen vochten andere organisaties om hun plekje te vinden.

Geperste wielerkalander

Op 3 mei berichtte de Spaanse sportkrant AS hoe de wielerkalender 2020 voor mannen eruit gaat zien. De UCI komt 5 mei met het besluit naar buiten, hopelijk dan ook voor de wedstrijden voor vrouwen.
De wielerkalender wordt flink in elkaar geperst, tot drie-en-een-halve maand, van begin augustus tot half november. De (beperkte) ruimte tussen wedstrijden werd door de coureurs altijd als een probleem ervaren. Dat zal voor het komend najaar een heel lastige uitdaging worden.

ASO is de winnaar

Lastig, maar toch worden veel keuzes al gemaakt door de agenda. Ten eerste worden bijna alle Klassiekers tijdens de Giro d’Italia worden verreden. En ten tweede zitten tussen Tour-einde en Giro-start slecht twee weken. Ten derde: de specialisten van de eendaagse wedstrijden zullen de Giro zeker laten schieten.
Daarom zijn de Tour en de Vuelta (beide georganiseerd door ASO) de winnaars van de nieuwe indeling. De Vuelta heeft slechts een kleine veer gelaten: de twee dagen van het begin (Utrecht en Breda) zijn geschrapt. 

Drie-en-een-halve maand

De agenda, met daaronder een overzicht van alle wedstrijden. Dat alles onder voorbehoud dat Corona zich ook aan de afspraken houdt.

1 aug: Strade Bianche
5 t/m 9 aug: Ronde van Polen
8 aug: Milaan-San Remo
12 t/m 16 aug: Dauphiné
21 t/m 23 aug: Nationale kampioenschappen
25 aug: GP Plouay
29 aug t/m 20 sep: Tour de France
8 sep t/m 14 sep: Tirreno-Adriatico
20 t/m 27 sep: WK Wielrennen
29 sep: Waalse Pijl
29 sep t/m 4 okt: BinckBank Tour
3 okt t/m 25 oktober: Giro d’Italia
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
10 oktober: Amstel Gold Race
11 oktober: Gent-Wevelgem
14 oktober: Dwars door Vlaanderen
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
20 oktober t/m 8 november: Vuelta a España
1 november: Parijs-Roubaix
14 november: Ronde van Lombardije

wielerkalender 2020 vlgs AS

 

 

 « Terug naar nieuws