De Tourpoule van Doetinchem met lkkr prijzen

27 juni 2017

Wims Muziekkelder organiseert zijn Tourpoule al voor de vierde keer. De eerste keer was gelijk met de expositie over de shirts van Jelle Nijdam. Die was door mij gemaakt. Toen is eigenlijk het zaadje geplant voor het wielercafé.
Nu doen Wim Vriezen en ik de Tourpool samen. Toerpoel? Hoe dan ook gokken op de beste wielrenners van de komende Tour de France.

krullenjongen

Vroeger organiseerde ik vaak zelf een poule. Ik was krullenjongen op kantoor en het werd toegestaan dat ik mijn tijd in juli in ledigheid doorbracht. Tenminste zo typeerde ik zelf mijn activiteiten voor de andere werknemers. Maar mijn baas wist allang dat een poule de collegiale binding op het werk versterkte. Met mijn goedkope inzet had hij een belangrijk managementtool in handen.

marienvelde

Zo zie ik ook de poule van Wim. Nu dus de poule van ons samen. We zorgen voor samenhang. Dit jaar nog voor honderd mensen, maar volgend jaar mag dat gerust groter zijn. We hebben niet de ambitie van ‘Marienvelde’. Wij houden ervan als mensen elkaar kennen als ze de lijst met uitslagen doornemen in het Wielercafé. Of dat ze elkaar bellen of appen om elkaars zwakke plekken in het lijstje in te wrijven.

koffie-automaat

Samen beleven is het belangrijkste doel van de Doetinchemse Tourpoule. Het geouwehoer bij de koffie-automaat maar dan in een gezellige omgeving en over leuke dingen. Leuke dingen maar wel op het scherpst van de snede, want als Coquard niet meedoet, wie dan? En als jij een team zonder Froome en Quintana wil? Wie kunnen jou dan de dagprijs bezorgen?

afrika

Het is niet zo moeilijk om mee te doen. Ook voor mensen die nog nooit van Coquard hebben gehoord, want voor hun heb ik de tip: kies alle renners met een z in hun achternaam. Of renners met een een-lettergrepige naam. Of alleen coureurs uit Afrika. Dat schept net zo’n band als deze Tourpoule. Voor echte tips (maar niet waardevoller) snuffel je op de site van Touretappe.nl

prijzen

Schrijf je gratis in, het is een kwartier werk maar dan heb je drie weken lang plezier. En als je geluk hebt scoor je een van de fraaie prijzen uit Wims Muziekkelder. En iedere dag loop je de kans een speciaal Achterhoeks biertje te winnen van ‘de Borghman’, de ambachtelijke brouwer uit Bredevoort. Tot een week na de finish lkkr te verzilveren in het Wielercafé Doetinchem.

Schrijf je in


« Terug naar nieuws