siamese relatie, wout, mathieu

De Siamese relatie van Wout en Mathieu

3 juli 2021

“Mogen we dit duo inmiddels als Siamees beschouwen?” Die retorische vraag stelde Michel Wuyts tijdens het verslag van de 7e etappe naar Le Creusot. Een heel bijzondere etappe waarin de gezamenlijke strijd tegen Pogacar en onderlinge strijd om aandacht vroegen.

Michel Wuyts

Michel Wuyts is aan zijn laatste Tour de France bezig. Zijn taalgebruik tijdens de lange etappes is mooi en zijn taalvondsten zijn soms geniaal. Best vreemd dus dat hij niet creatiever wordt dan de typering ‘duo’ als het om Wout en Mathieu gaat. Ik doe een poging ter verbetering.

Tandem

Dat de relatie bijzonder is valt iedereen op. De één probeert weg te fietsen bij de ander maar dan springt die ander meteen in het wiel. “Je kan die twee gewoon een tandem geven”, zegt Wuyts als we het beeld vanaf de motor zien.

Ze laten een naar adem snakkende kopgroep achter en babbelen wat met elkaar. Kort voor hun demarrage praatten ze ook met elkaar, en dan zie je Van der Poel even lachen. Joris van de Berg noemt ze elkaars ‘Frienemy’.

En na afloop vindt Wout het alsof ze een veldritwedstrijd in Ruddervoorde hebben gereden.

Siamese relatie

Ze trekken elkaar aan als tienerstel dat niet weet dat ze verliefd zijn. Ze doen stoer tegen elkaar als in een bromance. En ze proberen elkaar te lozen omdat ze graag hun eigen gang willen gaan. Maar eigenlijk horen bij elkaar, als een echtpaar. En ze gaan hard. Een Siamese relatie.

Misschien moet Wout wel huilen als Mathieu binnenkort de Tour verlaat. Het is misschien wel pijnlijker dan een schaafwond, fantoompijn.« Terug naar nieuws