Opi, omi, valpartij, Brest, etappe, Tour de France, Martin

De groeten aan Opi

27 juni 2021

Het ging in de eerste etappe van de Tour vooral over het eerbetoon aan Poulidor. De grootvader van Mathieu van der Poel overleed vorig jaar. Hij droeg nooit de gele trui. Kleinzoon Mathieu wilde Opi graag vereren met de eerste gele trui in de Tour van 2021.

Pou-pou

De kleurstelling van de shirts die Alpacin Fenix in Brest showde was om ‘de eeuwige tweede’ te eren. Poulidor is nog steeds mateloos populair in Frankrijk. Dus als je als MvdP in Frankrijk door een muur van enthousiasme wilt koersen dan is Pou-Pou jouw talisman.

Elastiek

Maar Mathieu had de benen niet. Hij zat gewoon te veel ‘arrière de peloton’. In de finale in Landerneau rijdt zijn team hem nog dapper naar voren maar daar liet hij zich simpel wegdrukken. Dan wordt het fietsen aan het elastiek zelfs voor MvdP erg zwaar. Zijn ultieme inspanning, halverwege de Côte de Fosse aux Loups, reikt niet ver genoeg.

Opi

Het was maar goed dat Mathieu niet verder kon gaan. Want om nou tweede te worden was een slecht eerbetoon geweest aan Opi.« Terug naar nieuws