de grenzen van Doetinchem

De grenzen van Doetinchem

18 juni 2021

80 km, langs de grenzen van Doetinchem

De gemeente Doetinchem is geen erg grote gemeente maar wel erg afwisselend. Deze route langs de gemeentegrenzen maar blijft binnen de gemeente.

Veel uitdagende gravel en single tracks

Daarvoor gaat deze tocht van 80 km over mooi asfalt en stenen wegen maar ook over bospaadjes en single tracks (in totaal 16 km). 

Je start natuurlijk bij het wielercafé aan de Spinbaan en gaat via Gaanderen en Halle Nijman naar de Slangenburg. Vervolgens door coulisselandschap van het Zelhemse Broek naar de Kruisbergse Bossen en Langerak. Dan kom je even in de stad Doetinchem maar via een stukje Oude IJssel fiets je in het essengebied van Wehl en Nieuw-Wehl. Daarna wordt het weer bebosd. Het laatste stuk gaat langs achterkantjes en rafelrandjes van de A18 en bedrijventerrein en je eindigt in het wielercafé.

Binnen de grenzen van Doetinchem?

Een enkele kanttekening.

Op km 22,8 km (net voorbij Halle Nijman) nemen we een klein stukje gemeente Bronckhorst, anders zou het vervolg (over dezelfde weg) erg lang worden.

Op km 68,4 (ten zuiden van Wehl) kom je bij het erf van een boerderij, daar mag je overheen, mits je het hek achter je sluit. Als je dat niet ziet zitten moet je iets eerder niet rechtsaf maar rechtdoor tot de Beekseweg en daar rechtsaf.

Schrijf je in

Via het artikel over ‘De Langste dag Achterhoek’ kun je je inschrijven. Hieronder staat de link.« Terug naar nieuws