cavendish, greipel

Cavendish, the rise and fall

6 juli 2021

En weer wint Cavendish. En weer vloeien tranen. En weer knuffelt hij zijn hele ploeg. En weer geeft hij als een jongen flash-interview. Oude mannen kunnen het nog.

Cavendish kan het nog

De eerste winst is geweldig want hij kan het toch. De tweede keer is leuk want het was geen toeval. Maar de derde keer is genoeg.

Beklemmende omhelzing

Tijdens deze Tour gaan we al lijden onder de beklemmende omhelzing van Pogacar en de stinkende oliedollars. Het idee dat Cavendish de andere etappes gaat winnen met een grijnzende Lefever op de achtergrond is me echt te veel.

Waterloo

Ik vind het een aanlokkelijk idee als Cavendish langzaam afbouwt. Nog een paar ereplaatsen voor Cav tijdens vlakke etappes. En dan Luz Ardiden, de laatste klim van deze Tour. Daar vindt hij zijn Waterloo, de tijdslimiet loopt langzaam op hem uit. Patrick Lefever heeft geen plakbidon meer en in het kille skidorp vloeien weer de tranen. En is hij de held, hét verhaal, van deze Tour.

Greipel

Wout van Aert kwam vandaag in Valence al heel dichtbij. Morgen zullen de twee scheermesjes van de Mont Ventoux de sprintersbenen van the man from Man kwaad doen. Vanaf de Ventoux is er weer plaats voor nieuwe helden. Ik zou André Greipel graag zien winnen.« Terug naar nieuws