bonefish, zweden,

Bonefish maakt muziek en vrienden

19 april 2018

De Zweedse band Bonefish heeft fans in Doetinchem gemaakt. En vrienden. Hoe ze dat doen? Lees en luister.

De vinylwinkel Wims Muziekkelder is steeds meer een plek voor kleinschalige live-optredens. De bands staan te dringen. Daardoor zijn er vaak meerdere optredens en is er zaterdagmiddag naast goede muziek vaak een logistieke operatie te bewonderen.

Voor zo’n band is het fijn dat ze ’s avonds hun hele set kunnen spelen. In Wielercafé kan dat. Iedere maand is er wel een goede band te bewonderen. Geen grote namen maar wel erg goede muziek.

Bonefish op toernee

Zo speelde 14 april Bonefish in het Wielercafé. Vier mannen uit Stockholm die een ruime ervaring meebrengen uit verschillende topformaties. Ze zijn de 50 al gepasseerd, hebben goede banen, maar de muziek krijg je niet uit de man. Ze hebben elkaar gevonden in Bonefish. Via het impresariaat Songs & Whispers uit Bremen treedt de band op in Duitsland, België en Nederland.

Bonefish begon deze tour met zijn tweeën, zanger-gitarist Bie Karlsson en drummer Rasmus Rasmusson. Ze hadden een maand sabbatical genomen om lekker te toeren. Halverwege sloot bassist Anders Nylle Thoor zich bij het reizende circus aan. Hij kon zijn maatjes niet langer missen. Goed voor ons: er is niets zo mooi als een relaxte bassist.

eten in de tuin

Op zaterdag is het altijd zo geregeld: als ze klaar zijn bij Wims Muziekkelder gaat de band of muzikant in de stad eten en daarna naar het Wielercafé. Dit keer deden we het anders. We waren wel benieuwd naar de achtergrond van de reizende muzikanten en hadden ze uitgenodigd om bij Frank thuis te eten. Frank kan een lekker potje koken en het is dichtbij.

Tijdens het gesprek aan eettafel in de tuin ontstond de noodzaak om een persoonlijk bedankje voor de maaltijd in te studeren. Het werd het, voor hun ongebruikelijke, Marry You van Bruno Mars. Volgens mij hadden ze zelf meer lol dan wij.

plezier in het spelen

Het resultaat mag er zijn: er werd meegezongen en het klonk alleszins acceptabel. Gelukkig hadden ze ook nog hun eigen setlist. Alles klinkt goed, tot in de puntjes voor elkaar. En er is plezier en het publiek doet lekker mee.

De opkomst was deze avond een beetje mager zeker voor de kwaliteit die Bonefish levert. Voor de mensen die er waren hadden de Zweden alle tijd.

Wil je weten wat je hebt gemist? Kijk dan even naar de video van Annita Keizer: https://youtu.be/FG6ocsx9Nwg

 « Terug naar nieuws