Blik terug op het wielerboekenbal

beleef nog een keer de topavond van zaterdag 16 maart

Peter Winnen was de hoofdgast. Gelouterd als wielrenner, bewierookt als schrijver. En we wisten dat de jonge honden Pepijn en Joris Reinderink ons zouden verrassen. Talenten met een on-Achterhoekse ambitie.

Maar de verkiezing van het beste wielerboek leverde zo maar een extra top-gast op, want als winnaar kwam ‘de Renner’ van Tim Krabbé uit de digitale stembus. Welbespraakt en multi-talent: schaker, wielrenner, schrijver en voordrachtskunstenaar. En als frisse kers op de taart: Susanne Roos, jonge schrijfster van niet minder dan Het grote wielerboek, een familieboek. En dat kwam goed uit want het thema was, gelijk aan dat van de Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’.

De avond zou niet af zijn als Mirko Schrijvershof niet een paar van zijn wielerboeken zou veilen. En dat geldt zeker ook voor de fraaie filmbeelden van Dirk-Jan Roeleven, dit keer van zijn documentaire over ‘De Renner.’ En dan was daar natuurlijk top-interviewer Ad van Liempt, die Peter Winnen weer helemaal terugbracht in zijn boek ‘Santander’ en aanstormend talent Tim Rondeel die de broers Reinderink doorlichtte. Kijk voor alle foto’s op de speciale foto-pagina