Achterhoek, tourcyclo, Jelle Nijdam, Doetinchem, DCC, Parijs is nog ver

De bergen van de Achterhoek

18 juni 2021

Vanuit Doetinchem, 200 km over de weg

De Achterhoek is geen heuvelgebied maar het glooit wel. In dat golvende gebied herkent de Achterhoeker met gemak bergen.
Het is tijd om dat te checken. Op de langste dag van het jaar is er in ieder geval genoeg tijd klimmetjes in de Achterhoek.

Wat zijn de bergen van de Achterhoek?

We hebben een route van 200 km gemaakt over de Muur van Zeddam, de Aaltense berg, de Needse berg en de Lochemse berg. In totaal 460 hoogtemeters. En tussen die bergen door: het fraaie coulisselandschap waar de Achterhoek zo beroemd om is.

Maar een ronde door de Achterhoek is meer dan genieten van het fraaie natuur- en cultuurlandschap en het ontdekken van Achterhoekse bergen.

Long Term NL Challenge

Want met deze 200 kilometer rijg je ook de volgende twaalf gemeenten aan je lijst van de Long Term NL Challenge (ook even aanmelden): 

 1. Doetinchem 
 2. Montferland
 3. Oude IJsselstreek
 4. Aalten
 5. Winterswijk
 6. Oost-Gelre
 7. Berkelland
 8. Lochem
 9. Zutphen
 10. Bronckhorst
 11. Doesburg
 12. Zevenaar

Schrijf je in

Doe je op zondag 20 juni 2021 mee aan de Bergen van de Achterhoek? Schrijf je hieronder in. Dan krijg je vertrekkoffie, finishbier, karakterbidon en een energiereep die iedere man met de hamer het nazien geeft. En natuurlijk de GPX van de route.« Terug naar nieuws