verkiezing, wielerboek,

Verkiezing van het beste Nederlandse wielerboek

10 maart 2024

We verkiezen het beste wielerboek van Nederland. De stembus sluit zondag 10 maart. De onthulling van de winnaar is op 16 maart, tijdens het wielerboekencafé met Peter Winnen op 16 maart. Je kunt meedoen aan de verkiezing en dat is zelfs heel gemakkelijk.

 

Het beste wielerboek

Sinds het najaar van 2023 heeft het wielercafé een omvangrijke kast met mooie wielerboeken. Om die toegankelijk te maken zoeken we (bibliothecaris Pieter Cramer en kastelein Gerrit Geuvers) naar het beste wielerboek. Dat is een lastige zoektocht. De één wil het geluid van de derailleur uit de bladzijden horen ratelen, de ander wil een spannend plot, weer een ander wil zich laven aan de avonturen van een coureur.

 

Groslijst

Een groslijst maakt de keuze makkelijker. De verkiezingscommissie (Cramer en Geuvers) hebben schrijvers en fans van wielerboeken, de Bikewiters, naar hun mening gevraagd en zo is er een lijst van 36 boeken opgesteld waaruit je kunt kiezen. Je kunt hieronder de genomineerde boeken zien inclusief een korte toelichting.

bekijk de nominaties

 

Stemmen

Stemmen doe je via de knop hieronder. Je komt terecht op een formulier van google-docs. Daarin maak je je keuze uit de lijst maar je kunt ook een aanvullende tip geven. De kiescommissie is zeer benieuwd. Succes. 

naar het stemformulier


« Terug naar evenementen