bobby fischer, 18minutenman, schaken

Schaken in het Wielercafé: de geniale Bobby Fischer

19 augustus 2018

De 18MinutenMan vertelt op 19 augustus over de Amerikaan Bobby Fischer. Hij versloeg in de Koude Oorlog de Rus Boris Spassky. Wie was deze excentrieke schaakgrootmeester en waarom verdween hij van de radar? Aanvang 18.18 uur, entree gratis. Mee-eten: 17.30 uur à 7 euro.

De 18MinutenMan boort voor het eerst het thema ‘sport’ aan. Schaken de sport die het dichtst bij hem staat en het fenomeen Bobby Fischer is een verhaal waar je gerust een paar uur voor kunt uittrekken. Misschien is dit een aanleiding om ook andere sporten uit te proberen.

De schaakmatch van de eeuw werd in Ijsland gespeeld en duurde weken. De 18 minutenMan begint om 18.18 uur en is in 18 minuten klaar. Daarna is er ruimte voor vragen en een nagesprek onder de vraag ‘wat betekent sport voor jou?

De maandelijkse avond met de 18MinutenMan is een samenwerking van het Kunst- en Filosofiecafé en het Wielercafé Doetinchem.
Zoals gebruikelijk is de presentatie en nagesprek om 20.00 uur afgelopen, maar dan begint het stille spektakel: dan wordt er geschaakt. Schaken op vele borden, ontspannen partijtjes en snelschaak in een café. Omdat het leuk is.

Om 17.30 uur kunt u mee-eten. Daarvoor moet u zich even aanmelden via een mail aan info@bizzstory.nl.« Terug naar evenementen