werk, parijs, roubaix, labeur,

De geschiedenis van werk

20 april 2019

De 18Minutenman legt op 20 april uit waarom werk zo belangrijk is in ons leven. Om 18.00 is de inloop. Hij begint om 18.18 uur. Mee-eten vanaf 17.30 uur kan: graag aanmelden via info@bizzstory.nl

Adam en Eva hebben het voor ons verpest. De hap uit de paradijselijke appel leidde tot de straf: werken. “In het zweet uws aanschijns zult gij brood verdienen, totdat gij tot de aarde wederkeert”.
In de Rennaissance kwam daar voor het eerst verandering in. Werk kon ook mooi zijn en voldoening schenken.

De 18Minutenman wandelt losjes door de geschiedenis en schetst de ontwikkelingen van het zweet des aanschijns. Misschien komt de zware labeur van de slaven van de weg zoals Jean Nelissen wielrennen typeerde aan de orde. Maar dat kan altijd in het nagesprek worden aangekaart.

Wil je vooraf mee-eten (om 17.30 uur)? Meld je dan aan via info@bizzstory.nl.

 



« Terug naar evenementen